TDIC PERMANENT H.Q.
Abu Dhabi, United Arab Emirates

Client:
Structural Systems Ltd (AUE)

Architect:
Arkan Architects

Investor:
(TDIC)Tourism Development & Investment Company

Opis obiektu:
The building has been designed to benefit from eco-friendly energy conservation. There is a building integrated photovoltaic roof to harness solar energy to power some of the development's operations, as well as sample green decks at the rooftop level of adjoining blocks to actively reduce heat transfer into the building. The building will also house a number of caffees, restaurants and shops to allow for al fresco, seafront dining and will be enhanced by a TDIC exhibition display area, a multi-purpose hall an auditorium and gymnasium. Sustainability has also impacted the building's interiors with ambient lighting and indoor landscaping in evidence. A feature scheduled for completion in the first quarter of 2010, is the nine-storey beachfront building built around a central courtyard, which will house a number of serviced offices for third party tenants and three levels of underground car parking. Slab thickness varies from 250mm to 300mm.